Åk till farmor ett par timmar

Hjärnan går på tomgång. Stressnivån höjs dramatiskt, men inget händer. De kreativa hjärncellerna verkar ha tagit semester. Negativa tankar, frustration och uppgivenhet hjälper absolut inte. Tvärt om. Men hur bryter man det då? Är det någon idé att ens försöka?

Att sitta kvar i samma situation och försöka värka fram kreativitet funkar sällan.

Bryt!

Gör något helt annat. Helst någonstans där du får energi. Har du funderat på varifrån du får din energi? Gör det. Gå dit. Motion och frisk luft ger hjärnan nytt syre vilket kan få dig att återfå ditt flow. Ta till exempel en promenad och släpp tankarna på din uppgift.

Och är du inte hjärnkirurg så är det oftast ingen som dör om du tar en paus. Acceptera situationen, tanka ny inspiration genom att göra något som gör dig glad. Var snäll mot dig själv. Om någon du tycker om väldigt mycket berättar för dig att hen är i samma situation som du är nu, vilka råd skulle du ge? Dessa råd ger du då till dig själv.

Så släpp taget. Gör några armhävningar i skogen. Åk till ett konstgalleri. Ta en fika med en vän. Hämta barnen tidigt och baka pepparkakor. Åk till farmor ett par timmar. Städa. Gå och köp ett nytt nagellack. Eller surfa in på https://thecoolhunter.net/ där man kan se kreativa produkter från hela världen. Det blir jag inspirerad av.

Nu tar i alla fall jag helg och laddar om.